Artikels over composteren: Artikels 6 – 9

 

6.) Fotoreportages composteren: composteren kan op verschillende manieren maar de basisprincipes blijven hetzelfde. De drie meest gebruikte manieren worden hier aan de hand van fotoreportages uitgelegd.

7.) Wat mag allemaal op de composthoop? Voor veel mensen een moeilijke vraag, alhoewel deze eigenlijk redelijk gemakkelijk te beantwoorden is: alles wat van organische oorsprong is, kan gecomposteerd worden. Natuurlijk zijn er ook hier enkele uitzonderingen ;-).

8.) De 4 verschillende composteringsfases kort besproken: Het composteringsproces kan eigenlijk heel gemakkelijk in 4 verschillende fases opgedeeld worden. Elke fase heeft zijn eigen specifieke omstandigheden, bewoners en activiteiten. Het is heel belangrijk dat u deze fases kent want alleen zo weet u wanneer uw compost in de laatste fase zit en dus bijna klaar is voor gebruik.

9.) Interview Met een Compostmeester: Mijn vader heeft ongeveer 30 jaar praktijkervaring in het composteren. Na ook een opleiding gevolgd te hebben als compostmeesters weet hij ongeveer alles wat er te weten is over composteren.

 

 

 


Volgende Stap: Wilt u nog meer artikels lezen en heeft u zich nog niet ingeschreven voor mijn nieuwsbrief? Aarzel niet en krijg elke 3 weken een uitgebreid artikel GRATIS in uw mailbox: Inschrijven voor de Natuurlijke Moestuin nieuwsbrief.

U kan ook de GRATIS artikels over Natuurlijk Moestuinieren lezen. Ook dit is een onderwerp dat heel uitgebreid is én u vindt hier dan ook vele artikels.