Tip 7: Trek u niets aan van wat anderen zeggen: u volgt het juiste pad

Tip 7: Trek u niets aan van wat anderen zeggen: u volgt het juiste pad

Tip 7: Trek u niets aan van wat anderen zeggen: u volgt het juiste pad

Wanneer u begint met moestuinieren op een Natuurlijke manier dan gaat u zeker opmerkingen, vragen en commentaar krijgen van familie, vrienden en buren.

Mensen die niet veel weten over de achtergrond van bodemstructuur, bodemleven, samenwerking in de natuur, … vinden het heel raar, misschien zelfs onnozel dat je denkt iets te kunnen kweken zonder te spitten. Ze zijn er van overtuigd dat alles gaat overwoekerd worden door onkruid, dat er nauwelijks iets zal te oogsten zijn omdat alles ten onder gaat aan luizen en rupsen.

Verder snappen ze al helemaal niet waarom al die troep – stro, bladeren, oogstresten – op de grond ligt.

‘Kuis uw tuin eens op, wat een wanordelijke rommelboel’ zie je ze gewoon denken. In veel buurtmoestuinen is het zelfs verboden om te mulchen met stro en karton omdat het ratten zou aantrekken – wat niet waar is!

Laat u niet beïnvloeden door deze mensen, wij hebben al bewezen in Yggdrasil dat het wel degelijk werkt, dat het minder arbeid kost en dat er geen problemen ontstaan met plaaginsecten en onkruid.

Het enige waar u wel mee moet leren leven is de extra vrije tijd die u krijgt omdat de tuin veel minder werk vraagt na enkele jaren!

En indien u overtuigd bent van de voordelen van uw – en onze – manier van tuinieren, waarom probeert u ze dan niet te overtuigen? Geef ze desnoods de link naar mijn website 🙂