Toekomstige activiteiten op Yggdrasil

1. Zelfpluktuin

Er zijn al vele 10-tallen kilo’s kleinfruit geplukt in de afgelopen maanden en de voorbije weken was er een korte rustperiode.

Maar nu komen de braambessen, de vlierbessen en de herfstframbozen eraan. Indien u graag deze bessen eet, er confituur van maakt of siroop, even bellen of mailen om een plukafspraak te maken!

Meer informatie: Zelfpluktuin Yggdrasil

 

2. Rondleiding Inleiding tot Permacultuur

De traditie wil dat er eind augustus een rondleiding is op Yggdrasil waarbij een korte introductie gegeven wordt over wat permacultuur juist is en hoe dit kan toegepast worden in de tuin.

Ook dit jaar is dit niet anders. Op 24 augustus is de rondleiding, de eerste rondleiding zit al vol, voor de tweede rondleiding zijn er nog wat plaatsen vrij.

Indien u ons nog wilt vergezellen op de rondleiding met als afsluiter een drankje en een babbel, kunt u hier terecht voor meer info: Rondleiding Yggdrasil

 

3. Online Jaarcursus Groenten Kweken

Omdat de Jaarcursus zeer snel volgelopen is zonder dat er eigenlijk veel mensen wisten dat de inschrijvingen bezig waren, start ik gelijklopend een online Jaarcursus.

Hierin sta ik u een jaar lang bij in het aanleggen, planten, zaaien, onderhouden en oogsten van groenten in de Natuurlijke Moestuin.

Via video’s, foto’s en teksten gaan we samen het hele jaar in de tuin werken. Ik geef u om de 2 weken informatie en een opdracht. Ook komt er een forum waar u vragen kan stellen, foto’s kan posten en ideeën en ervaringen kan uitwisselen met collega-cursisten.

Meer info hierover volgt binnenkort, hou de site en uw mailbox in de gaten!

Extra informatie: Mag ik u helpen in uw Natuurlijke Moestuin?

 

4. Workshop Zeisen

14 september is er een workshop Zeisen. Hier leert u in de praktijk hoe u moet werken, waar u op moet letten, hoe u uw zeis scherp kunt houden, …

Meer informatie: Workshop Zeisen

 

5. Lezing Fair Festival

Mijn allereerste lezing gaat door op het Fair Festival. Ik geef een lezing van ongeveer één uur, waar ik enkele principes van natuurlijk tuinieren uitleg.

Indien Yggdrasil ver weg is voor u en u mij graag eens bezig hoort en ziet mag u altijd langskomen in Gent.

Er valt trouwens buiten mij ook nog veel te zien en te beleven op 8 september!

Meer info: Lezing op Fair Festival

 

6. Workshop Kruidenspiraal

Iets wat veel mensen willen hebben in de tuin, maar waarvan ze totaal niet weten hoe eraan te beginnen. Er is zeer veel vraag naar zo’n workshop en het probleem is dat er veel spiralen verkeerd worden aangelegd.

Daarom hebben we besloten om terug cursussen te geven over het aanleggen van zo’n spiraal. De cursus bestaat uit een beetje theorie en dan worden de handen uit de mouwen gestoken en legt u zelf een volledige kruidenspiraal aan (van start tot finish).

Inschrijven? Meer informatie: Workshop Kruidenspiraal

 

7. Workshop vlechtwerk en levende bouwsels

Altijd al gedroomd van een tipi in uw tuin met levende struiken zoals wilg of es? Of een draak, een labyrint, een hutje, een afsluiting, … De mogelijkheden die u kunt creëren zijn eindeloos, de praktische informatie krijgt u tijdens deze workshop.

Geïnteresseerd? Meer info: Workshop levende bouwsels

8. Maandelijks Info-avonden

In de late herfst en de winter is het rustig in de tuin, maar dat betekent niet dat er niets te doen valt op Yggdrasil.

Er komen verschillende info-avonden, de hele winter door, waar uiteenlopende onderwerpen worden besproken.

De exacte data en onderwerpen liggen nog niet vast.

Hou ook hiervoor de site en uw mailbox in de gaten, meer informatie hierover volgt nog.

 

9. Inschrijven voor toekomstige activiteiten?

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten die worden gehouden door ons?

Dat kan heel eenvoudig wanneer u zich hiervoor inschrijft: Toekomstige activiteiten

U krijgt dan enkele malen per jaar een mailtje met de komende activiteiten.