Transitiefestival 2014

Transitiefestival 2014

Transitiefestival 2014

Heel uitzonderlijk vind ik de tijd om een lezing te geven, de mensen van het Transitiefestival hebben mij over de streep kunnen trekken :-). Op 7 oktober 2014 geef ik, samen met vele anderen, een lezing op het Transitiefestival 2014 in de Vooruit in Gent.

Meer info

Op dinsdag 7 oktober organiseert het Transitienetwerk Middenveld haar tweejaarlijkse Transitiefestival in de Vooruit te Gent. Ook deze editie zal weer bol staan van praktische workshops, diepgaande debatten en verrassende lezingen.

Het Transitiefestival wil de transitie naar een sociaal rechtvaardige en duurzame samenleving, die vandaag de dag steeds meer snelheid maakt, zichtbaar maken. Dat gebeurt op verschillende niveau’s, van praktische doe-ateliers tot systeemanalyses, en rond enkele essentiële thema’s. Dit jaar kan de deelnemer kiezen uit drie thematische trajecten doorheen het programma:

 1. Naar een rechtvaardige energietransitie

 2. Agro-ecologische landbouw als toekomstbeeld

 3. De financiering van transitie

Met keynotes van o.a. Harald Welzer, Peter Tom  Jones, Pablo Tittonell en Joris Luyendijk en workshopsessies rond bijvoorbeeld crowdfunding, betaalbare energierenovatie en voedselverspilling zal de deelnemer weerom moeilijke keuzes moeten maken.

Info en Inschrijven

Inschrijven kan op de website van Vooruit via deze link.
Op voorhand inschrijven voor specifieke activiteiten is niet mogelijk. Deelnemers voor de geplande plaatsbezoeken (beperkt aantal plaatsen) zullen de dag zelf kunnen inschrijven.