Winterlezing: Natuurlijk Imkeren

Natuurlijk Imkeren (VOLZET)

Winterlezing: Natuurlijk Imkeren

Winterlezing: Natuurlijk Imkeren

Wie?

Lode Devos

Wat?

De voorbije jaren is er veel ophef geweest over de massale bijensterfte. Vele oorzaken werden in het debat naar voren gebracht, al werd de nadruk vooral gelegd op het gebruik van pesticiden als oorzaak voor de vele miljoenen dode bijen.

Maar ook allerlei maatregelen die klassieke imkers uitvoeren in de bijenkasten hebben dikwijls een – negatieve – invloed op het leven van de bijen. En dat terwijl er een alternatief is. Een manier van imkeren waarbij je niet elke week in de kast gaat prutsen, waarbij je geen koninginnendoppen moet kapot maken, waarbij de bijen op hun eigen honing in hun zelfgemaakte raten overwinteren.

Een manier van imkeren waarbij die constante vrees voor varroa zelfs verdwijnt! Dat is natuurlijk imkeren, en dat is een onderwerp waarover Lode Devos honderduit en als specialist ter zake komt vertellen. Hij heeft zelf enkele kasten staan en heeft mij ook overtuigd om een verbeterde warré-kast te zetten :-).

Bent u zelf geïnteresseerd in imkeren? Wilt u misschien beginnen of weet u gewoon graag wat meer over de honingbij en hoe slim die beestjes wel zijn?

Wanneer?

Vrijdag 15 januari, van 20u tot 22u

Prijs?

7 euro

Waar?

De lezing gaat door te Yggdrasil

Adres: Vissenakenstraat 381, 3300 Tienen