Winterlezing: Salutogenese, Oorsprong van gezondheid

Salutogenese (14/25)

Winterlezing: Salutogenese, Oorsprong van gezondheid

Winterlezing: Salutogenese, Oorsprong van gezondheid

Wie?

Birgit Spoorenberg (meer info)

Wat?

Tijdens deze ééndaagse cursus zal ik dieper ingaan op de relatie tussen gezondheid en leefstijlfactoren.

Belangrijkste onderwerpen van de cursus:

  • Hoe zorg je voor behoud van gezondheid?
  • Kun je bij jezelf herkennen dat je je gezondheid aan het verliezen bent en kun je dan nog bijsturen?

In de cursus vertel ik je in grote lijnen over ons afweersysteem, gaan we in op wat stress nu eigenlijk is en wat dat te maken heeft met o.a. voeding, beweging, bioritme, temperatuur en ademhaling.

Ik laat je zien wat er in het lichaam gebeurt als het door welke oorzaak dan ook onder druk komt te staan. En hoe je er voor kunt zorgen dat de strategieën waar ons lichaam over beschikt om te zorgen dat problemen worden opgelost, optimaal hun functie kunnen uitoefenen.

Naast het verstrekken van beknopte informatie over de werking van het lichaam, is het mijn intentie je naar huis te laten gaan met een hoofd vol inspiraties om direct zelf mee aan de slag te gaan!

Wanneer?

Zaterdag  23 april, van 10u tot 17u

Prijs?

40 euro.

Inbegrepen in de prijs is het onthaal vanaf 9u30 met koffie/thee en een koekje. Ook het middagmaal (soep, brood met beleg, rauwe groenten) wordt voorzien, samen met drank (water, koffie, thee) gedurende de volledige dag.

Waar?

De lezing gaat door te Yggdrasil

Adres: Vissenakenstraat 381, 3300 Tienen

Inschrijven?

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar inschrijvingen@natuurlijkemoestuin.be. Daarna krijg je de betalingsgegevens doorgestuurd. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.