Lezing op Fair Festival

In september is er voor de tweede maal het Fair Festival in Gent. Het eerste Festival vorig jaar was een groot succes en riep dus om een herhaling. Het is een soort markt waar allerlei ecologische, duurzame en biologische producten te vinden zijn. Er staan een heleboel standjes van bedrijfjes die in deze sectoren aanwezig zijn. Ook zijn er tal van activiteiten en workshop, animatie voor de kinderen en een BBQ.

De hele dag door zijn er ook verschillende lezingen over allerhande onderwerpen: cosmetica, wormencompost, vegetarisch koken, natuurlijke kledij, ecologisch bouwen, … Ergens in de loop van mei hebben de organisatoren contact opgenomen en gevraagd of ik het zag zitten om ook een lezing te verzorgen.

Ik heb hierover even moeten nadenken omdat spreken in publiek nu niet meteen mijn favoriete bezigheid is, en het zou ook mijn eerste lezing worden voor zo’n grote groep (nu ja groot, maximum 30 personen :-) ). Ik heb toegezegd en ben ondertussen al een tijdje aan het werken aan mijn presentatie.

Ik heb er goesting in gekregen!

Tijdens het schrijven, nadenken en terug deleten, heb ik gaandeweg veel goesting gekregen om de lezing te geven. Ik hoop dat het een heel interessante lezing wordt waaruit veel kan geleerd worden. Het onderwerp is vanzelfsprekend de Natuurlijke Moestuin, maar om deze helemaal te bespreken zou ik verschillende dagen (zelfs weken nodig hebben). Daarom heb ik er enkele belangrijke puntjes uitgelicht:

  • Niet spitten in de Natuurlijke Moestuin
  • Onze speciale manier van combineren: het Vier-tallig systeem gecombineerd met Golven
  • Waarom een Natuurlijke Moestuin een andere kijk vraagt op plaagbestrijding

Vraagt u zich ook af wat Superman, een stoel en een eeuwenoude Indiase geneeskunde in hemelsnaam te maken kunnen hebben met de Natuurlijke Moestuin? Woont u te ver van Tienen om eens naar een rondleiding of cursus te komen, maar dichtbij Gent?

Grijp dan uw kans en kom even langs op Fair Festival. U kunt zich via volgende link inschrijven voor een lezing: Inschrijven Lezingen en Workshops Fair Festival. De plaatsen zijn wel beperkt, vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Buiten mijn lezing zijn er natuurlijk nog tal van andere activiteiten en interessante zaken om te bezichtigen. Kom dus zeker langs op 8 september om van deze 2de editie van het – gratis – Fair Festival ook een succes te maken!

Tot ziens op 8 september :-)