Opentuindag Yggdrasil 29 juni

polycultuurVoor het eerst in jaren wordt er terug een opentuindag georganiseerd te Yggdrasil. Sinds ik in het project van mijn ouders gestapt ben is er veel veranderd! Er is het begin van een bostuin, de zelfpluktuin is stilaan volwassen aan het worden, er zijn enkele experimentele stukken bij zoals een stuk met klaver als levende mulch, een stuk met enkel houtsnippers als mulch.

De oppervlakte aan productiebedden is verkleind, en de tuin is meer geëvolueerd naar een demonstratie/educatie tuin. We willen op verschillende manieren aantonen dat natuurlijk tuinieren op vele wijzen kan en dat er verschillende invullingen mogelijk zijn. Want uiteindelijk kan ik u 100 keer zeggen dat iets werkt, als u het eenmaal met eigen ogen hebt gezien bent u sneller overtuigd!

Er zal van alles te doen zijn op de opentuindag, hij start om 10u en loopt door tot 17u ’s avonds.

Allerlei activiteiten

Om te beginnen zullen er continu rondleidingen gegeven worden. Een rondleiding van 2 uur gaat natuurlijk niet, en alles vertellen wat er te vertellen valt is al helemaal uit den boze. Het zal een rondleiding zijn van zo’n kleine drie kwartier, waarbij er een inleiding gegeven wordt op permacultuur en de praktische toepassingen hiervan.

Bij onze compostruimte zal er iemand aanwezig zijn om uitleg te geven, ook bij onze bijenkast zal er iemand zijn waar u uw vragen op kunt afschieten. Ondertussen heeft ook Marc Daelemans toegezegd om aanwezig te zijn en wat toelichting te geven over water en de verschillende manieren van zuivering. Hij is een autoriteit op dit vlak (en vele andere) dus indien u hier iets over wilt weten …. zorg dat u aanwezig bent!

Ook de plaatselijke Transitie-afdeling zal aanwezig zijn, net als voldoende helpers om u te voorzien van een hapje en een drankje.

Bent u al lang van plan om eens langs te komen, maar vond u niet de juiste aanleiding om ook effectief in uw auto te stappen? Dan lijkt mij deze dag een prima reden. De toegang is overigens gratis, u mag zelfs zo lang blijven als u wilt. Geen excuses meer dus …

Verbinden met anderen

De kans is natuurlijk ook heel groot dat u in gesprek geraakt met gelijkgezinden, dat u uw resultaten, successen en experimenten kunt vergelijken en dat u misschien zelfs goede ideeën opdoet voor uw eigen tuin. Of dat u mij een heel goed idee aan de hand kan doen, je weet maar nooit. (Ik heb al elke keer iets geleerd of gekregen of uitgewisseld op zo’n dagen, dus deze zijn altijd waardevol.)

De Opentuinendag begint om 10u en loopt tot 17u. Markeer het in uw agenda, schrijf het met grote drukletters, verwijder alle andere activiteiten van die dag en vereer mij met een bezoekje.

Ik beloof dat het de moeite waard zal zijn!

Adres

Yggdrasil

Vissenakenstraat 381
3300 Tienen
België

Wanneer

Zondag 29 juni

vanaf 10u tot 17u