Workshop Strobalenbouw

Wat?

In onze zelfpluktuin zouden wij graag een kleine ruimte hebben waar we wat gereedschap, een tafeltje, weegschaal en wat bakjes en potjes kunnen opslagen.

Omdat we als huisje geen samenraapsel van beton, baksteen en ijzer willen, hebben we gekozen om een strobalenhuisje te bouwen. Dit is iets dat wordt gebouwd met hout en stro, de muren willen we lemen, het dak wordt een groendak.

Om u ook een kans te geven om te leren hoe zo’n strobalenhuis gebouwd wordt, hebben we besloten er een workshop van te maken. Deze workshop wordt begeleidt door een architecte met veel ervaring in strobalenbouw.

Zij gaat de bouw van begin tot einde begeleiden, alsook het lemen van de binnen- en buitenmuren.

Hoe?

De fundamenten en steunpalen zullen op voorhand staan, de muren uit strobalen, de deur, het dak, … worden allemaal tijdens de workshop gebouwd.

Na een korte theoretische uitleg gaan we samen aan de slag, we beginnen met het opbouwen van de stromuren. Daarna worden de balen aangespannen en kan het dak erop. De volgende dag worden de muren mooi glad gemaakt en gaan we lemen, zowel binnen als buiten.

Waarom?

Een strobalenhuisje is volledig opgebouwd uit natuurlijk materialen, het is stevig, gaat lang mee en gaat volledig op in de omgeving.

We werken graag op een manier die ons achteraf niet opzadelt met afval, alles aan het strobalenhuisje kan achteraf hergebruikt worden.

Wanneer?

13-14 september 2014, telkens van 9u tot 17u

Kostprijs?

€ 180

Dit bedrag omvat de workshop van 2 dagen, 2 x een lichte maaltijd (soep, rauwe groenten, boterhammen met beleg), drinken en een versnapering rond 16u.

Verder krijgt u uitleg en begeleiding van een ervaren architecte in de strobalenbouw. Zij gaat de volledige bouw begeleiden en sturen, alsook uitleg geven over lemen en we gaan daarna ook in de praktijk de strobalen lemen.

Geïnteresseerd? Inschrijven kan via een mail naar: natuurlijk@natuurlijkemoestuin.be of bel naar 016/824537.