Workshop voedsel kweken

Wat?

2-daagse workshop voedsel kweken. Deze workshop is toegespitst op:
  • beginselen van permacultuur
  • het aanleggen van permanente groentebedden
  • belang van een goede bodem
  • het gebruik van combinatieteelt
  • het aantrekken van natuurlijke vijanden
  • gebruik van mulch
  • teelttechnieken

Er is heel veel te vertellen over tuinieren op een natuurlijke manier, het zullen dus 2 intensieve dagen zijn.

Waar?

Yggdrasil, Vissenakenstraat 381, 3300 Tienen

Wanneer?

vrijdag 1 en zaterdag 2 april 2016, telkens vanaf 10u tot 17u

Hoe?

U ontvangt een groot gedeelte van de theoretische achtergrond van het weekend op voorhand via email. Het is de bedoeling dat u deze tekst al gelezen heeft voordat u naar de workshop komt.
Tijdens de eerste dag overlopen we dan snel de theoretische achtergronden van natuurlijk tuinieren op permanente bedden. Hierna gaan we over op de praktijk en gaat u snel beginnen met zelf bedden aan te leggen, zelf te planten en zaaien, …

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in natuurlijk tuinieren maar nog niet echt goed weet hoe te beginnen. Ook als u zelf al volop gestart bent, maar toch nog twijfels heeft of niet zeker bent dat u juist bezig bent.

Waarom?

De jaarcursus voedsel kweken die nu gegeven worden, zit boemvol en er is al een wachtlijst voor 2017. Om iedereen toch de kans te geven zelf te starten met een natuurlijke moestuin, geven we een kortere workshop voedsel kweken die enkel over het opstarten van de moestuin gaat.

Inschrijving?

De cursus kost € 120. Hierin zijn ook het onthaal met koffie/thee en een hapje, het middagmaal (soep, boterhammen, beleg en rauwe groenten) en een tussendoortje gerekend.

Indien u zich wilt inschrijven, kunt u hieronder uw gegevens invullen, direct daarna krijgt u een mail met de betalingsgegevens. (U bent pas ingeschreven na de betaling!)

Let op, we laten slechts een beperkt aantal mensen toe. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen alles in de praktijk kan uitvoeren en er veel interactie kan zijn. Met een grote groep zou dit niet mogelijk zijn, daarom ligt het maximum aan cursisten op 12.

Twijfel niet te lang, ervaring leert ons dat de cursus elk jaar sneller vol loopt! Email naar yggdra@telenet.be voor de betalingsgegevens.