Workshop waterzuivering

Wat?

Een workshop over waterzuivering in 2 delen.

In het eerste deel  krijgt u een theoretische uitleg over waterzuivering en enkele specifieke praktische toepassingen. Het tweede deel is een praktijk gedeelte waarbij u zelf meehelpt met het aanleggen van een waterzuivering. De voorbereidingen zijn getroffen, enkel het effectief aanleggen moet nog gebeuren.

U gaat hierbij helpen zodat u de theorie uit deel 1 direct kan toepassen en zo ook zelf thuis aan de slag kan gaan om een waterzuiveringsysteem aan te leggen.

Begeleiding gebeurt door Marc Daelemans van Pure Milieutechniek, een expert inzake waterzuivering.

Waarom?

Aan regenwater hebben we geen gebrek in ons klimaat. Anderzijds wordt het bruikbare water steeds duurder en schaarser. Toch kunnen we niet zonder. Daarom willen wij ons regenwater dat we opvangen op een natuurlijke manier zuiveren. Hiervoor laten we een bekken aanleggen waarin lavastenen en planten ervoor zorgen dat het regenwater geschikt wordt om in de woning te gebruiken voor douche, afwas, was, enzovoort.

Regenwater kan ook drinkbaar gemaakt worden als men een plantenfilter gebruikt in combinatie met een keramische of actieve koolfilters.

Wij organiseren een workshop waarbij eerst een theoretische uitleg gegeven wordt over deze manier van water zuiveren (afvalwater en regenwaterzuivering), gevolgd door de praktijk van het aanleggen van het bekken met de stenen en planten.

Waar?

Yggdrasil, Vissenakenstraat 381, 3300 Tienen

Wanneer?

Zaterdag 9 maart 2013 om 10.00 u. tot ongeveer 16.00 u.

Inschrijving?

€ 35,00 vooraf te betalen als inschrijving. Hierin is ook soep en brood voorzien voor ’s middags.

Indien u wilt deelnemen aan deze cursus kunt u zich hieronder inschrijven, de betalingsgegevens worden u na inschrijving direct toegestuurd.