Artikels over de Natuurlijke Moestuin: Artikels 6 – 10

6.) Wat zijn ondergrondse meststofstrooiers en wat is hun nut? Onbekend is onbemind, maar toch zijn ze o zo belangrijk. De miljoenen organismen die zich in de grond bevinden worden in alle tuinboeken over het hoofd gezien alhoewel ze zeer belangrijk werkt verrichten in de moestuin.

7.) Hét natuurlijke evenwicht bestaat niet! Hét natuurlijke evenwicht bestaat niet, want alles is constant in verandering. Zeker op langere tijd (1000-den jaren) gezien is er geen evenwicht. Op kleinere schaal, in de moestuin bv., bestaat dit evenwicht wel en is dit zelfs cruciaal voor het goed functioneren van uw Natuurlijke Moestuin.

8.) Waarom groeien mijn planten niet goed? Veel mensen staan niet stil bij het belang van een goede bodem voor optimale plantengroei. Maar het toevoegen van compost en het gebruik van no-till gardening (tuinieren zonder spitten) is niet voldoende want het loopt dikwijls al helemaal in het begin fout. Namelijk bij de bouw van het huis!

9.) Biologische bestrijdingsmiddelen zijn ook beststrijdingsmiddelen! Het is niet omdat een bestrijdingsmiddel van een natuurlijk product is afgeleid dat het daarom goed en natuurlijk is. Sommige bestrijdingsmiddelen die in door biologische boeren worden gebruikt zijn schadelijker voor de natuur dan de middelen die in de traditionele landbouw worden toegestaan.

10.) Hoe kunt u ziektes en plagen vermijden in uw moestuin? Planten zijn net als mensen gevoelig voor stress. En ook net als bij mensen heeft stress een nadelig effect op de groei van de plant en zijn weerstand. Hoe dit mechanisme juist werkt en hoe u dit kan voorkomen, leest u in dit artikel.

 


Volgende Stap: Wilt u nog meer artikels lezen en heeft u zich nog niet ingeschreven voor mijn nieuwsbrief? Aarzel niet en krijg elke 3 weken een uitgebreid artikel GRATIS in uw mailbox: Inschrijven voor de Natuurlijke Moestuin nieuwsbrief.

U kan ook de GRATIS artikels over composteren lezen. Ook dit is een onderwerp dat heel uitgebreid is én cruciaal voor het verbeteren van de bodem in de Natuurlijke Moestuin.