Artikels over Composteren

Composteren is een natuurlijk proces dat de basis vormt voor alle leven op aarde. Dit natuurlijke proces wordt versneld door het opzetten van een composthoop, het gebruik van sheet-mulching, compostvaten of vermi-composting.

Er zijn vele manieren om keukenafval, snoeiafval en plantenafval te recycleren en om te vormen tot het zwarte goud dat uw tuin omtovert in gezonde tuin die geen extra bemesting vraagt, die een perfecte zuurtegraad heeft zonder jaarlijks ingrijpen met kalk, die een ideale verhouding heeft van lucht en water in de bodem en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Compost is simpelweg dé oplossing voor heel veel problemen en is eigenlijk heel gemakkelijk te maken.

De volgende GRATIS artikels lichten al een tipje op van de sluier en geven enkele inzichten in composteren, het nut van composteren en het gebruik van deze compost.

De artikels staan niet in een bepaalde volgorde maar kunt u naar eigen inzicht lezen. Indien u deze artikels interessant vindt, schrijf u dan zeker in voor mijn gratis Natuurlijke Moestuin nieuwsbrief: Inschrijven Natuurlijke Moestuin nieuwsbrief.

1.) Wat is dat eigenlijk humus? Het uiteindelijke resultaat van compost is humus. Genoeg humus in uw grond geeft veel voordelen en maakt uw tuiniersleven veel gemakkelijker. Te weinig humus in de grond geeft allerhande problemen die u liever niet tegenkomt in uw tuin. Maar wat is deze humus eigenlijk?

2.) Is mijn compost klaar? Hoe weet u nu wanneer uw compost volledig afgewerkt, volledig rijp is? Dit is immers heel belangrijk want het gebruiken en inwerken van onrijpe compost kan desastreuse gevolgen hebben voor uw nieuw zaailingen of jonge aanplantingen.

3.) Compost is magisch: alle grond wordt goede grond! Het klinkt misschien overdreven, maar het is echt waar. Verhoog het gehalte aan organische stof in uw bodem via compost en elke grond wordt een goede grond, ideaal om groenten te kweken. Er zijn verschillende zaken die gebeuren en op elkaar inwerken. Om te weten wat er juist allemaal gebeurd moet u het artikel lezen :-).

4.) Composteren en het gebruik van compost heeft vele voordelen! (deel I) Compost heeft veel positieve effecten op planten en de bodem. Welke invloed compost juist heeft, wordt u in dit artikel uitgelegd.

5.) Composteren en het gebruik van compost heeft vele voordelen! (deel II) Compost heeft veel positieve effecten op planten en de bodem. Welke invloed compost juist heeft, wordt u in dit artikel verder uitgelegd. Maar compost heeft niet enkel een positieve invloed op de tuinder, de planten en de grond. Het heeft ook nog andere voordelen en deze worden uitgelegd in deel II.

 

 Bekijk de volgende 4 GRATIS artikels over composteren.

 

 


Volgende Stap: Wilt u nog meer artikels lezen en heeft u zich nog niet ingeschreven voor mijn nieuwsbrief? Aarzel niet en krijg elke 3 weken een uitgebreid artikel GRATIS in uw mailbox: Inschrijven voor de Natuurlijke Moestuin nieuwsbrief.

U kan ook de GRATIS artikels over Natuurlijk Moestuinieren lezen. Ook dit is een onderwerp dat heel uitgebreid is én u vindt hier dan ook vele artikels.