Artikels over Kleinfruit

Kleinfruit (rode bessen, braambessen, frambozen, jostabessen, zwarte bessen, aardbeien, …) zijn heel lekker, meestal gemakkelijk te kweken en nemen niet zo heel veel plaats in. Ook hebben ze allemaal verschillende belangrijke functies in de Natuurlijke Moestuin. Hieronder vindt enkele artikels over het kweken, snoeien, oogsten en verwerken, … van kleinfruit.

Natuurlijk valt er heel veel te vertellen over kleinfruit, indien u meer wilt weten over het snoeien kunt u best regelmatig bij onze activiteiten kijken. Wij geven jaarlijkse cursussen over het snoeien van kleinfruit.

Wilt u meer weten over de toepassingen van kleinfruit in de Natuurlijke Moestuin dan kunt u zich best inschrijven voor mijn Natuurlijke Moestuin Nieuwsbrief: Inschrijven Natuurlijke Moestuin nieuwsbrief.

De artikels hieronder staan niet in een bepaalde volgorde maar kunt u naar eigen inzicht lezen.

 

1.) Rode bessen: planten, verzorgen, snoeien en oogsten. Een korte handleiding hoe u deze meest geplante soort kleinfruit het beste plant, verzorgt en snoeit. Want het juist planten en snoeien bepaalt eigenlijk of u een plant krijgt die lang veel fruit gaat dragen of een plant die op enkele jaren tijd verwildert en geen vruchten meer draagt.

2.) De 5 principes van het snoeien van aalbessen. Het lijkt onoverkomelijk wanneer u in de winter voor uw bessenstruik staat. Een wirwar van takken, oude en nieuwe door elkaar, waar moet u hier beginnen snoeien? Indien u echter de 5 principes in de juiste volgorde volgt, wordt het snoeien een fluitje van een cent en kunt u in de zomer uitgebreid oogsten.

3.) Recepten voor het verwerken van kleinfruit. De lente is goed geweest, de struiken met kleinfruit hangen helemaal vol met vruchten. U krijgt dit nooit opgegeten, zelfs niet uitgedeeld! Maar het fruit laten hangen en slecht worden is ook niet plezant. Het verwerken tot confituur, gelei of het simpelweg opslagen in potten voor later is de ideale oplossing. Helemaal niet moeilijk, en het geeft zoveel maanden later nog eens plezier wanneer u een lekkere dikke laag aardbeien-frambozen confituur op de boterham smeert :-).

4.) Snoeien en de groeistoffen van een plant

5.) Mulchen Onder Bessenstruiken Is Belangrijk! Dat mulchen belangrijk is zult u wel al weten wanneer u een trouwe lezer bent, maar het is van cruciaal belang om uw bessenstruiken in goede conditie te houden.

 

 


Volgende Stap: Wilt u nog meer artikels lezen en heeft u zich nog niet ingeschreven voor mijn nieuwsbrief? Aarzel niet en krijg elke 3 weken een uitgebreid artikel GRATIS in uw mailbox: Inschrijven voor de Natuurlijke Moestuin nieuwsbrief.

U kan ook de GRATIS artikels over Natuurlijk Moestuinieren lezen. Ook dit is een onderwerp dat heel uitgebreid is én u vindt hier dan ook vele artikels.